ECDL Форум ECDL Светски форум Букурешт

RTS Srbija ECDL Evropski standrad RTS Srbija ECDL Evropski standrad

ECDL донации во регионот

Администрацијата за  Донација на Европската  Унија: ,,ЕЦДЛ – ЗА ДИГИТАЛНА ЦРНА ГОРА’’

Дигитална Црна ГораВладата на Црна Гора во  Подгорица добила донација од делегацијата на ЕУ за ЕЦДЛ обуки на 3500 службеници. Корисници на донацијата се Министерство за правда, образование и информатичко опшество. повеќе

Донација на ЕУ и Светска Банка на Косово: ЕЦДЛ за 27.000 наставника

Kosovo ECDLСо проектот за реформа на образованието на Косово околу 27.000 наставника добиле обврска да за време од две години ја поминат обуката за ЕЦДл сертификати. повеќе

Успешно завршена ,,европската недела на информатичка писменост’’

E-Skills week

Бесплатни дипломи стекнале 1000 граѓани во Србија, 200 во Црна Гора и 60 во Македонија.

Во организација на Европската Комисија, регионалната ЕЦДЛ канцеларија и 150 овластени Тест центри во поширокиот регион организирале бесплатна обука за работа на компјутери и полагање на ЕЦДЛ (Europen Computer Driving Licence) испитот низ седумдневна европска кампања ,, e-Skills Week. повеќе

Претседателот на Европската Комисија истакна ECDL
José Manuel Barroso José Manuel Barroso со јубилеен ECDL индекс
Neelie Kroes - Потпретседателот на Европската комисија препорачува
Neelie Kroes ECDL за Дигитална Агенда на Европа Neelie Kroes ECDL за Европска Голема Коалиција за Дигитални Работи
ЕЦДЛ за Карпош
Стевчо ЈакимовскиСтевче Јакимовски градоначалник на Општина Карпош
Аплицирајте за ECDL европските фондови