ECDL Форум ECDL Светски форум Букурешт

RTS Srbija ECDL Evropski standrad
RTS Srbija ECDL Evropski standrad

Награда ЕЦДЛ за Карпош - Скопје

Стевчо ЈакимовскиНаградата Diskobolos се доделува веќе 19 години во организација на ЈИСА и соработка со Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), European Economic Chamber of Trade Commerce and Industry (EEIG), регионална економска комора, информатички асоцијации и голем број на домашни експерти кои го составуваат интернационалното жири.

И оваа година избрани се најдобрите бизнис решенија врз основа на примена на ИКТ, а примени се апликации од автори од многу делови на светот: Америка, Индија, Шри Ланка, Кенија, Англија, Белгија, Италија, Шпанија, Румунија, Бугарија и од сите бивши југословенски земји. Бројот на учесниците на конкурсот за наградата Diskobolos од година во година перманентно се зголемува.

Посебно признание Гранд При ЕЦДЛ за 2013 год врачена му е на градоначалникот на Општина Карпош, г-дин Стевче Јакимовски за најголем проект ЕЦДЛ обука во администрацијата во Македонија.

Стевче Јакимовски градоначалник на Општина Карпош
Претседателот на Европската Комисија истакна ECDL
José Manuel Barroso José Manuel Barroso со јубилеен ECDL индекс
Neelie Kroes - Потпретседателот на Европската комисија препорачува
Neelie Kroes ECDL за Дигитална Агенда на Европа Neelie Kroes ECDL за Европска Голема Коалиција за Дигитални Работи
ЕЦДЛ за Карпош
Стевчо ЈакимовскиСтевче Јакимовски градоначалник на Општина Карпош
Аплицирајте за ECDL европските фондови