ECDL Форум ECDL Светски форум Букурешт

RTS Srbija ECDL Evropski standrad
RTS Srbija ECDL Evropski standrad

Букурешт

Remus Pricopie

Романија:

ECDL Фондацијата го организираше овогодинешниот Форум во Букурешт. Конференцијата ја отвори Министерот за образование на Романија, господин Ремус Прокопиа. play >

Daniela Rovina

Италија:

Данијела Ровина од АICA ни ги пренесе своите искуства од Италија, каде веќе ЕЦДЛ има сертифицирано 2,5 милиони луѓе. play >

Ronald BieberАвстрија:

Роналд Бибер од Компјутерската Заедница на Австрија, каде веќе ЕЦДЛ има сертифицирано преку милион граѓани, ни ги пренесе стратешките планови на својата земја кога е во прашање развојот на ИТ секторот. play >

Marijan Frković

Хрватска:

Маријан Фркович, Национален ECDL кординатор од Хрватска на ECDL Foundation Forum 2014 во Букурешт не запозна со позицијата на ECDL во Хрватска и регионот. play >

Bekim Kasumi

Косово:

ECDL Косово, Беким Касуми - Managing Director play >

Niko Schlamberger

Словенија:

Нико Шламбергер - Претседател на Словенско информатичко општество play >

Dr. Renata Danieliene

Литванија:

Рената Даниелиен од ECDL Литванија, на ECDL Foundation Forum 2014 во Букурешт не приближи со позицијата на ECDL во нејзината земја. play >

Panicos Masouras

Кипар:

Паникос Масурас од Cyprus Computer Society ја истакна соработката со Министерството за образование за сертифицирање со ЕЦДЛ на преку 5% од целокупното население на Кипар. play >

Damien O'Sullivan

ECDL Фондација Ирска:

Дамијан Осаливен од ECDL на ECDL Foundation Forum 2014 во Букурешт ни ги пренесе своите видувања за освојување на светскиот пазар од страна на таблетите. play >

A. Bajron Nicolaides

Грција:

На ECDL Foundation Forum 2014 во Букурешт, Бајрон Николаидис од PeopleCert ни кажа нешто повеќе за значењето на ЕCDL Сертификатот. play >

James Cilia

Малта:

Г-дин. Џејмисон Чилиом од ECDL Малта ја објаснува соработката со државните институции и помошта на Европската Унија во ЕЦДЛ сертифицирање на над 15% од целокупното население на Малта. play >

Luiz Fernandez Sans

Шпанија:

Луиз Фернандез Санзо ни ги презентираше Европските проекти за Шпанија и Јужна Америка на тема ЕЦДЛ за слепи и лица со инвалидитет. play >

Đorđe Dukić

Србија:

Џорџе Дукич претседател на ЈИСА ни ги претстави искуствата на ЕЦДЛ сертификацијата во Србија. play >

Jakub Christoph

ECDL Foundation – Dublin:

European Development Manager - Jakub Christoph play >

Cvetanka Koceva

Македонија:

Цветанка Коцева, Национален ECDL кординатор од Македонија на ECDL Foundation Forum 2014 во Букурешт зборуваше за владините проекти за компјутерска писменост на државната администрација и препознатливоста на ЕЦДЛ како единствен Европски компјутерски сертификат. play >

Претседателот на Европската Комисија истакна ECDL
José Manuel Barroso José Manuel Barroso со јубилеен ECDL индекс
Neelie Kroes - Потпретседателот на Европската комисија препорачува
Neelie Kroes ECDL за Дигитална Агенда на Европа Neelie Kroes ECDL за Европска Голема Коалиција за Дигитални Работи
ЕЦДЛ за Карпош
Стевчо ЈакимовскиСтевче Јакимовски градоначалник на Општина Карпош
Аплицирајте за ECDL европските фондови